sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Kerrankin ajoissa!

Se on taas se aika vuodesta kun Mies hyppii tasajalkaa ja kyselee että 'Koska, koska, koska aletaan askartelemaan joulukortteja?' Ilman tuota intoa jäisi korttituotanto tässä huushollissa kovin valjuksi ja veikkaanpa että ostokorteilla mentäisiin, minä kun en varsinaisesti ole mikään askartelija/pipertelijä.




Mutta, koska toinen meistä kuitenkin tuntee palavaa tarvetta osoittaa luovuutta askartelun saralla kerran vuodessa, niin eikun tuumasta toimeen ja korttipaja pystyyn.

Osa tarvikkeista kaivettiin kaapin kätköistä ja osa oli eilen mutu-tuntumalla hankittuja, kuten meillä niin usein muutenkin tehdään. Inspiroidaan matkan varrella ja katsotaan sitten mitä tuli hankittua ja miltä lopputulos näyttää :)




Muutama prototyyppi 

Yksi olennainen osa korttipajalla työskentelyä on oikeanlainen tunnelma. Siihen virittäydytään parhaiten kynttilöiden, glögin ja pipareiden avulla. Jostakin syystä unohdimme tänä vuonna joulumusiikin, mutta onneksi sitä ehtii vielä kuunnella kuukauden päivät ennen h-hetkeä.



 
Korttitonttu työssään :)

Kunnon työvälineet tuovat helpotusta aherrukseen, tänä vuonna hankittiin uusi paperileikkuri, ei mitään kiinanihmettä vaan ihan Fiskarsin peli. Hyvin viilteli.

Toinen Miehen kiittelemä (ja Miehen hankkima) työkalu oli liimapyssy. Jostain syystä sellainen välttämättömyystarvike on puuttunut taloudesta tähän asti mutta onneksi tuo puute on nyt korjattu.




Ja sitten kuvaa lopputuloksesta. Kaamea sotku ja paljon kortteja. Tänä vuonna korttipajan tuotantolinajalla oli liinattu Miehen korttiosasto (Lean-ajattelu on johtamisfilosofia, joka keskittyy tuottamattoman toiminnan poistamiseen -Wikipedia-)




Kyseinen ajattelumalli ei ollut vielä yltänyt minun korttilinjastolleni. Sen vuoksi minulla on seitsemän valmista korttia ja miehellä 70 (puolustukseksi sanon vielä sen, että vietin ostosreissulla muutaman tunnin ja sen ajan Mies käytti tehokkaasti hyväkseen).

Osaatko yhtään arvata mitkä kortit ovat miltäkin linjastolta!




Mutta ehditään ne minunkin kortit saamaan ajoissa valmiiksi, kun näin hyvissä ajoin aloitettiin!













12 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa viikonloppupuuhaa. Teillä onkin hyvät välineet ja mitä parhainta intoa. Sitä se jonkin verran vaatii, kun aikaa vierähtää.

    Tuo Fiskarsin leikkuri alkoi kiinnostaa. Pitäisi ostaa ehkä itsekin.

    Hienoja kortteja on pajallanne syntynyt vinot pinot. Alkaa ihan itsellä tulla askartelufiilis, mutta tänä vuonna omat kortit ovat muiden tekemiä. Löysin kesällä aivan huikeita ekologisia postikortteja, jotka ovat koivua. En ole vielä testannut, kuinka teksti tarttuu puulle ja mikä parhaiten, mutta vielä on aikaa. Itse asiassa on onneksi korttitalkoitakin luvassa...

    Askartelun iloa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, onneksi tuo askarteluinto on tarttuvaa laatua, muuten saisi ihan yksinään väkertää Mies korttipajalla.

      Meillä on ollut toisenlainen leikkuri, mutta siitä tylsyivät terät ja muutenkin se alkoi mutkitella. Niinpä Mies teki hiukan taustatyötä intternetissä ja kävi hakemassa tuommoisen Fiskarsin. Tekee kyllä priimaa jälkeä näin kotiaskartelutarpeisiin.

      Ei muuta kuin askarteluintoa sinnekin, vaikka sitä tarvii tuskin toivottaa, sen verran täpinöissä taidat jo siellä olla :)

      Poista
  2. Ei ihan heti meillä tule tilannetta, että mies ehdottaisi saati sitten osallistuisi korttien askarteluun :). Te saitte hienot tuotokset aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se meilläkään muuten tuo askartelu ole mitään suosikkipuuhaa, mutta joulukorttien kanssa tuo Mies on puuhastellut innoissaan niin kaua kuin olen hänet tuntenut :D

      Poista
  3. Oi mikä ihana paja teillä ollut! Mistä tuo Christmas is coming -juttu on, onko se leima? Niin makee : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Inka, paja oli kyllä tänäkin vuonna hauska. Kortti-idea on kopsattu Pinteretistä ja Mies teki tietsikalla samantapaisen ja tulosti korttiaihiot. Sitten vain koristeet kiinni ja tadaa! Uskoisin myös, että jokainen GOT-fani ilahtuu moisesta kortista 😄

      Poista
  4. Ihania kortteja olette saanut aikaan. Minun täytyy tunnustaa että en ole koskaan tehnyt ainoatakaan joulukorttia. Ostojutuilla mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se minunkaan repertuaariini ole vielä kovin montaa vuotta kuulunut, eikä se mikään itsetarkoitus olekaan. Kunhan puuhastellaan aina välillä 😊
      Ja se antamisen ilohan tässä joulukortiasiassa on tärkeintä. Antminen ja muistaminen ❤️

      Poista
  5. Enpä arvaa miltä linjastolta omat korttisi ovat, mutta kauniita aikaansaannoksia molemmista.
    Nyt täytyy alkaa etsiä tuota Fiskarsin leikkuria.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, ovathan nuo kyllä kivoja. Minun linjastolta tulee ne kimaltelevammat versiot 😁
      Onnea leikkurin metsästykseen, meidän löytyi K-raudasta.

      Poista