En ole toistaiseksi löytänyt kauppojen valikoimista hinta-laatusuhteeltaan järkevää ja ennenkaikkea toimivaa maukasta gluteenitonta joulutortutaikinaa. Niinpä sitten tänäkin vuonna meidän Kokeellisessa Keittiössä tehtiin itse gluteenitonta rahkavoitaikinaa josta tortut pyöräytettiin.
Ohje on ihan perinteinen rahkavoitaikinan ohje eli rahkaa, voita, jauhoja ja leivinjauhetta. Sotketaan kaikki sekaisin ja laitetaan tuotos kelmussa jääkaappiin viilenemään.
Jauhoina käytetään vain sitten vehnäjauhon sijaan gluteenitonta versiota. Jokaisella gluteenittomalla leipurilla on varmaan oma luottojauhonsa, itse käytän Semperin Mix-jauhoa.
Koska tortut ovat parhaita tuoreeltaan, pakastan aina taikinasta puolet ja teen eka satsin siitä toisesta puolikkaasta. Tänään siitä satiin kahdeksan torttua ja puolet on jo syöty, toinen puoli odottaa illan toista glögi- ja torttuhetkeä.
Maukkaita hetkiä ja hauskuutta tulevaan viikkoon <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti