sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Retkellä Teijossa

Aika vähän on tullut laitettua tänne blogiin noita retkitarinoita, tämänpäiväisen retken jälkeen kuitenkin ajattelin jakaa muutaman kuvan. Nämä retket ovat meille varsinaista akkujen latausta ja on kiva jakaa kokemuksia kauniista kohteista kotomaassa.




Tänään auton nokka suunnattiin siis Teijon kansallispuistoon, jossa kierrettiin Onnelannummen reitti. Pysäköintialue on Kirjakkalan ruukin yhteydessä ja reitti kulkee mäntykankaan läpi Hamarinjärvenrantaan jossa on tulentekopaikka.

Yleensä myös kaikissa kohteissa joissa olemme käyneet löytyy tulentekopaikoilta huussi ja näin myös täälläkin. Tätä palvelua ei sovi ollenkaan väheksyä, miellyttävämpää on istahtaa hyyskään kuin kyyköttää puskanjuurella. 




Kuivia puita löytyy vajasta, koirien avustamana viritteli Mies meille oikein oivat makkaranpaistotulet. Ennen tulentekoa tarkistettiin vielä ettei ole metsäpalovaroitus päällä tällä alueella, sillä silloin on tulenteko kielletty myös nuotiopaikoilla.






Tohelo ja Torvelo, eli Dana ja Severi. Jostakin syystä tuosta toisesta karvasutista on lähes mahdotonta saada selvä kuvaa, alati on liikkeessä ja touhuamassa. Dana sen sijaan osa poseerata heti kun kamera kaivetaan esille.




Makkarahiillosta odotellessa hörpittiin kaffetta ja nautittiin hiljaisuudesta ja järvinäkymästä. Hiljaisuuden rikkoi ainoastaan valtaisan hanhiparven tööttäily järveltä, ja sekin oli oikein asiaankuuluvaa ääntelyä se.








Kahvin ja makkaroiden jälkeen jatkettiin matkaa rantaa myöten Nikkakallion kautta takaisin pysäköintialueelle. Pelkästään täältä kalliolta avautuvan näköalan vuoksi kannattaa käydä kiertämässä tämä reitti. Kannattaa varata kunnon kengät jalkaan, reitti kulkee kallioilla ja metsässä hyvinkin vaihtelevassa maastossa.




Tänään oli mitä mainioin retkisää, lämmintä parisenkymmentä ja sadettakin saatiin vain pienehkö määrä. Sen verran että ei edes kastuttu.

Suosittelen jokaiselle luontoretkeilyä, Teijostakin löytyy reittejä helpoista vaikeisiin, vaunukansalaisista vaeltajiin.

8 kommenttia:

  1. Ai, miten iskee kipinä lähteä luonnonhelmaan!
    Teijo olisi varmasti kokemisen arvoinen. Koitan houkutella perheen miesväkeä mukaan, sillä tämä reissu on ollut listallani jo pitkään. Kaikki ei vaan toteudu yhtä nopeasti kuin ideat putkahtavat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ollaan useamman kerran käyty Teijossakin muutamalla eri reitillä.
      Suomen eri kansallispuistoista löytyy tietoa Luontoon.fi sivustolta, mm. Miten pääsee autoilla ja millaisia eri reittejä on.

      Poista
  2. Upeat maisemat! Me olemme käyneet nyt parina edellisenä viikonloppuna metsäretkellä koko perhe ja se tosiaan virkistää mieltä. Nyt jo odotan, jos ensi viikonloppuna säät suosisivat ja pääsisimme taas lähtemään pienelle retkelle eväiden kera. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat ovat tosiaan upeat, ja parasta on se että ne ovat tarjolla ihan jokaiselle pienen kiipeäminen vaivalla. Metsä on kyllä ihan paras akkulataamo, ainakin minulle 😊
      Mukavia retekeilyjä Tiiu sinulle ja koko perheelle!

      Poista
  3. Kivoja kuvia ja hienolta näyttävä paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, hiukan oli tuommoinen suttuinen ilma niin kuvatkin ovat hiukan vähävärisiä :)
      Mutta mukavia muistoja ovat itselle ja kertovat muillekin ehkä hiukan paikan tunnelmasta. Näköala tuolta kalliolta on tosiaan huikean hieno, siellä voisi istuskella nätillä säällä kauemminkin vaikka eväiden kanssa.

      Poista
  4. Mukava retki! Teijossa on tosi hienoja paikkoja ja rakenteetkin oikein hyvällä mallilla. En ole käynyt siellä tänä vuonna vielä kertaakaan, mutta eiköhän tule vielä piipahdettua vähintäänkin sieniretkelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka kerta oli meillekin tänä vuonna, aikaisempina vuosina on käyty joskus useampikin reissu vuodessa. Ja joka kerta on paistettu makkarat ja hörpitty kaffet.
      Runsaita sienisaaliita teille jos menette Teijoon retkelle :)

      Poista