sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Pikkupiha etenee pikkuhiljaa

Eilen oli taas pihankaivuuinspiraatio ja jotain pientä sainkin aikaiseksi. Kovin hitaasti vain etenee tämä touhu, tosin tänään kun kameran kanssa heiluin ja vertasin viimeksi otettuihin kuviin niin totesin että etenee etenee vaikkakin pikkuhiljaa. 


Kaikenlaisia aitoja ja esteitä pitää viritellä tuon puutarha-apulaisen kiusaksi. Kovin on innokas edelleen tutkimaan penkkejä ihan tassutuntumalla. Piti sitä risuaitaakin muka rakennella mutta iski laiskuus ja risujen puute ja ostin sitten ihan rullan tuommoista matalaa verkkoaitaa. Jospa se pikkuhiljaa maastoutuisi tuonne lehtien sekaan.
Vielä löytyy koloja uusille kasveille. Vaikka uhosin etten aio rahaa laittaa kiinni tähän pihaan niin hiukan kuumottaisi ostaa pari tuijan alkua noihin tummiin laikkuihin. Tulisi kivaa kerroksellisuutta ja talvellakin olis pihassa vihreää. Tuohon pienempään penkkiin laitoin kallionauhusta ja kotkansiipisaniaista. Niistä tulee aika kivat kun värierot on aikamoiset. Kunhan siis ensin kasvavat. Samaan penkkiin istutin myös kesäkurpitsantaimen, nähtäväksi jää pärjääkö tuossa. Toivottavasti, omat kesäkurpitsat olis tosi kiva juttu. 


Portaiden alapäähän molemmille puolille istutin sitten ne villiviinit ja askartelin niille köynnöstuet harjateräksestä. Taustalla näkyvään penkkiin on tarkoitus kylvää ruusupapua ja istuttaa yrttejä jahka kelit tästä lämpenee. Toistaiseksi yrtit on ruukussa joka matkustaa sisään yöksi. En sentään onnistunut säikyttämään vuorenkilpiä hurjalla harvennustouhullani vaan joitakin kukkavarsia on puskenut esiin. 


Tuossa pihan alapuolella olevassa pienessä metsäntapaisessa kasvaa ihan hurjasti kevätesikkoja jotka ovat juuri nyt täydessä kukassa. Kovin ovat kauniita ja herkkiä kukkia.  


Ostin tosiaan Rekosta muutaman yrtin ja laitoin ne yhdessä tuohon isompaan astiaan. Pohjalle multaa ja ruukkuineen tuohon odottelemaan kelien lämpiämistä. Olen vielä kuskannut ne yöksi sisälle vaikka meillä ei enää pieneen hetkeen ole yöpakkasia ollut. Paitsi viime yöksi unohdin ulos ja hyvin näyttävät selvinneen. Ehkä ne ensi viikolla pääsevat ihan kokonaan asumaan yrttipenkkiin. 


Nyt sormet ja varpaat ristiin ja jokunen kesätanssi päälle jotta tulisi lämpimämpää, vanhat luut kaipaisi jo kovasti kesäkelejä.

Oikein lupsakkaa ja keväistä tulevaa viikkoa <3

4 kommenttia:

 1. Pienin askelin ja pikku hiljaa ne työt etenevät, sillä eihän "Roomaakaan päivässä rakennettu". Sinulla on siellä nelijalkainen laadunvalvoja ihan omasta takaa.
  Mukavaa ja toivottavasti myös aurinkoista toukokuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika miniaskelin mennään mutta se on ihan ok :) aurinkoisia päiviä sullekin!

   Poista
 2. Mukavia keväisiä kuvia ja puuhia, koirakaveri mukana touhuamassa. Siitä se lähtee tämäkin kasvukausi :) Lämpimämpää säätä toivotaan kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt näyttää säätiedotus lupaavalta kasvien kannalta, leppeitä lämpötiloja luvassa. Mukavia puutarhurointipäiviä sinne!

   Poista