lauantai 9. helmikuuta 2019

Sukkia, kukkia ja kuumaa kaakaota

Se on kuulkaas semmoinen pääkallokeli täällä lounaisessa osassa maata että heikompaa hirvittää. Tänään lenkillä Severi (se karvasuttikoira) otti astetta reippaamman lähestymisen hyvälle hajulle ja taisi käydä niin, että hihnan toisessa päässä liukuesteistä huolimatta jalka sanoi hups. Voitte arvata että tämmöisellä keski-ikäisellä frouvalla se tuntui hiukan myös selässä.




Loppupäivän ohjelma olikin sitten taputeltu sitä osin valmiiksi. Asettauduin siis talon valtaistuimeen (joka muhkeudestaan huolimatta on todella hyvä ja jämäkkä istua), otin sormia lämmittävän sukkakutimen ja kunnon villaviltin varpaille. Ja hyvän tyynyn tukemaan selkää... Tämän kummoisempia kevätjuhlaliikkeitä ei tarvitse enää tänään suorittaa. 




Väkerrän tuohon sukkaan jalkapöydän päälle palmikoita, jotta terästä tulisi istuvampi. Koska palmikoiden tekeminen ja silmukoiden laskeminen kuluttaa kovasti elimistön voimavaroja alkoi kroppa huutamaan tovin kuluttua jotain suuhunpantavaa. Mielellään makeaa sellaista.




Talon suklaavarasto oli päässyt käymään vähiin, elikkäs loppumaan. Onneksi täällä ei mene moisessa hätätilassa sormi suuhun. Mukillinen kuumaa kaakaota ja kaapin kätköistä kaivettu piparkakkuaarre toivat helpotusta makeannälkään. 




Herkkujen kaveriksi vielä puutarhalehti täydentämään nautintoa. Lehti täynnä toinen toistaan ihanampia kuvia kesästä ja kukkasista, houkuttelevia puutarhoja ja hauskoja kylvöksiä. Sadetanssin sijaan taidankin tanssia kevättanssin jahka jalka nousee jälleen enemmän kuin raahustuksen verran.

Tuo lehti on muuten Viherpihan vuoden ensimmäinen numero ja siinä on juttu Versoja Vaahteramäeltä -blogin Riinan puutarhasta. Ja ihana puutarha muuten onkin, kannattaa käydä vilkaisemassa joko blogista tai lehdestä. Tai molemmista :)




Suosittelen villasukka- ja kaakaoterapiaa ihan kaikille, nyt täältä räntäsateen keskeltä oikein ihanaa viikonloppua ja pitäviä jalansijoja kaikille!

6 kommenttia:

  1. Villasukat ja kaakao tekee kyllä hyvää :) Ihana tuo sinun kaakaomuki. Minulla on samantyylinen, mutta siinnä on meidän koiran bokserin pää kurkkimassa. On minun lempimuki ja aina siitä aamu teet tai kaakaot kotona juon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukille löytyy kaverikin, samanlainen pupu mutta mukin väri on vihreä. Niistä nautitaan pääasiassa kaakaota, aamukaffet hörpitään ihan tavismukeista.
      Villasukat ja kaakao on kyllä ihan parasta terapiaa. Ihan kaikkeen 😊

      Poista
  2. Nyt alkoi tehdä mieli kuumaa kaakaota. Ulos kun katsoo, niin ei ihmekään. Tänne saatiin vasta nyt viikonloppuna talven ensimmäiset plussakelit ja ne toivat tullessaan tuulet ja räntäsateet. Kunhan taas pakastaa, niin kyllä on liukasta täälläkin. Onneksi on nastakengät ja koira, joka ei lähde hajuille. Hyvä, ettei luita murtunut sinulla. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tuo koira ei ole niin iso että ihan kumoon vetää, mutta hiukan kuitenkin nykäisee. Ei tässä hätäpäivää ole, särkylääke tekee tehtäviään ja tämän aamun lenkkikin on jo tehty. Ja taas tekee mieli kaakaota 😄
      Tämä lumi-vesi-lumi on kyllä ihan kamala kombinaatio, mutta näillä mennään. Ja liukuesteillä. Mukavia ja turvallisia lenkkejä teillekin ja kupillinen kuumaa kaakaota päälle 😉

      Poista
  3. Lohduttavaa kuulla, että muillakin on tuskaisia koiralenkkejä. Hetken oon jo aatellut, että oonko itse ainoa "puujalka" ulkoilija...en ole kaatunut, mutta kävelen kuin puupölkky, joka pelkää joka askeleella kaatumista. Jäätä ja vettä kaikkialla, eikä koirakaan kyllä ihan tykkää. Talvi vaihtui taas hetkessä eri muotoon. Kaakao olisikin paikallaan, mutta olen juonut inkiväärishotteja. Ennakoiden tulevaa flunssakautta. Kohta alkaa kyllä kevään odotusta tuntua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kyllä ihan kunnon liukuesteet, mutta oli se herra Murphy vissiin mukana eilisellä lenkillä.Tänään koirat liukasteli enemmän kuin minä, yritin kuljettaa niitä semmoisissa paikoissa jossa on vielä jotain sohjoa jäljellä. Mutta muistuttaa kyllä ennemmän luistinbaanaa nuo pyörätiet...
      Toivottavasti flunssa kiertää sut kaukaa, mulla on inkiväärivoimajuomat nautittu pari viikkoa sitten kun oli kunnon flunssa. Nyt mennään pehmeämmällä juomilla 😊

      Poista