lauantai 23. helmikuuta 2019

Keittiön nurkan pinkit piristykset

Suunnilleen vuosi sitten iski kauhea tarve saada sisätiloihin jotain vihreää ja vehreää. Tarpeen täyttäminen aloitettiin sitten keittiöstä kun sinne hankittiin muutama viherkasvi ja yrttejä. Näitä voit kurkata vanhasta postauksesta täältä.

Taisi tuo hyllykkö kuitenkin olla liian pimeä koska kukkaset heittivät yksi kerrallaan henkensä. Hiljaa kuihtuivat vain pois, ei auttanut kastelu eivätkä kauniit sanat. Mies oli jo vaihtanut yhden kuihtuneen kasvin tilalle tuoreen ja vehreän kukkasen, mutta ei sekään jaksanut sinnitellä pimeän talven yli. Aika surullisen näköinen kuivakukka-asetelma asusteli meillä keittiössä.
Niinpä sitten viime viikonloppuna heitin nuo kuivakukat pois ja ostin tilalle kevätesikkoja. Elävät sitten sen aikaa mitä elävät, mutta ihanan piristysruiskeen ne tuonne nurkkaan toivat. 

Lisäksi olin käynyt hakemassa paikallisesta kukkakaupasta pari kimppua tulppaaneja koska ne ovat niin ihania ja kuuluvat kevääseen.
Papukaijatulppaanit ovat kyllä aivan hiukean ihania, niiden pörröreunat antavat sellaisen hauskan pehmeän ilmeen kimpulle. Pakko oli silittää yhden kukan reunaa ja kokeilla miltä se tuntuu. Ei ollutkaan pörröisen pehmeä vaan sellainen kiinteä ja topakka :)

Ja kiinnostuneille tiedoksi, kuvissa olevan munakorin olen ostanut muutama vuosi sitten turkulaisesta sisustusliikkeestä nimeltä Tyttö ja Vuohi. Se oli kertakaikkiaan niin hauskan näköinen etten voinut vastustaa. Korin takana oleva tarina antoi vielä lisäpotkua ostopäätökselle, kyseessä on nimittäin uniikki Mr. Samuelin pajassa Keniassa käsityönä tehty kori. Kauneutta, tärkeyttä, käytännöllisyyttä ja hauskuutta samassa korissa :)
Tässä vaiheessa voin sitten paljastaa myös kaikille lukijoille, että kuvien siisti ja kliininen ilme on huijausta, siirsin kaaoksen vain toiselle puolelle keittiötä kuvauksen ajaksi :D

Aurinkoista ja kantohankista viikonloppua kaikille <36 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista vaihtelua päästä välillä seuraamaan tarhureiden sisustusjuttujakin :) Hauska pikkuikkuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika köykäinen sisustusjuttu oli tämä, kiva kun jaksoit vilkaista 😊
   Tuo pikkuikkuna on kätevä, siitä voi kurkistaa onko joku ovella. Ovikello ei nimittäin toimi kovin luotettavasti ja välillä oventakana kolkuttelijat ilmoitetaankin karvakorvien toimesta...

   Poista
 2. Kevätesikot ovat vallan ihania :) mulla on huono taipumus saada ne heti nuupahtamaan, joten ostin paavalinkukkia, vaikka niiden värivalikoima ei ihan ole omaan makuun parhain, mutta niiden kanssa onnistun vaan paremmin. Kevättä odotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valikoima oli tosi värikäs, piti oikein pitkään miettiä minkä värin otan. Lopulta päädyin tuohon hehkuvaan pinkkiin. Kukkien hoitajan olen aivan toivoton, mutta ajattelin että ostetaanhan niitä leikkokukkiakin vaikka ne eivät kestä kuin viikon. Näillä sentään on toivoa hiukan pidemmästä elosta ja hinta ei päätä huimannut, kympillä koko satsi.
   Jospa nuo jaksaisivat tuoda väriä kuitenkin hiukan pidempään. Ihanaa keväänodotusta Titta!

   Poista