sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Pakko saada vihreää, osa 1.

Pakkanen paukkuu ja sormi syyhyää multaan. Paremman puutteessa inspiroiduttiin vehreyttämään sisätiloja. Aloitettiin keittiöstä, joka ei liiemmin ole nähnyt  vihreää paitsi elintarvikkeiden muodossa.
Keittiön ikkuna on eteläseinällä, mutta jo nyt on pitänyt ulkopuolen markiisia laskea alaspäin jotta sisällä voi syödä sokaistumatta. Ruokapöytä on sijoitettu ikkunan kohdalle, muualle sitä ei voi laittaakaan.


Kuva on otettu keskellä pimeintä talvea, mutta antaa osviittaa siitä mitkä mietteet meillä oli vihersiustusta pohtiessa.

Seinustoja kiertää työtasot ja kaapistot, joten sijoituspaikkoja kasveille on aika rajoitetusti valoa ajatellen. Ruokapöytä on oikeastaan ainoa paikka jossa valoa riittää, mutta pöydällekään ei mahdu paljoa tavaraa jos meinataan käyttää pöytää siihen varsinaiseen tarkotukseensa. Amppelit taas tulisivat kovin alas peittäen valon ja näkymän pihalle. Ja kukkalautoja meille ei taideta laittaa. Eivät vain ole meidän juttu. Hmm. Pitääkö siis luopua koko keittiön vehreyttämisestä?

Ei sentään. Keittiöstä löytyy niitä niin käteviä lokerikkoja, joissa voi säilyttää vaikka... purkkeja.
Niin ihastuttavia kuin nuo purkit ovatkin, niin nyt ne saivat siirtyä kaapin kätköihin kukkasten tieltä. Kävin hankkimassa lähialueen puutarhamyymälästä paperipussukat ja muutaman hauskan pikku viherkasvin jotka pärjäävät epäsuorassa valossakin.

Tungin ne tuohon purkkien tilalle ja kylläpäs lokerikon ja itseasiassa koko seinustan ilme muuttui aikalailla. Näin pienillä jutuilla.Piti siihen keittiönpöydän päähän ikkuanan alle silti tunkea muutama yrtti, laitoin ne betoniruukkuihin jolloin ne nousevat hiukan ylemmäs saamaan valoa.

Ei näitä kasveja kovin montaa saatu sijoiteltua, mutta jo näiden avulla keittiön yleisilme muuttui keväisemmäksi ja hiukan rehevämmäksi :)


Ostelin minä muutakin sieltä puutarhamyymälästä, mutta siitä sitten hiukan tuonnempana... Leppoisia ja aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!

8 kommenttia:

 1. Ihanalle näyttää. Vihreä on lempivärini, joten nyt näyttää erityisen kauniilta minun silmiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmentävää kuinka erilaiselta ja elävämmältä voi huone näyttää muutaman pienen vihreän kasvin lisäyksellä :)
   Kiva kun pidät. Mukavaa tulevaa viikkoa Satu!

   Poista
 2. oih, ihanan näköistä <3 Ihanaa vihreyttä <3 Mukavaa uutta viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreys on kyllä tällä hetkellä ihan parasta :)
   Oikein mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Selvästi kevättä ilmassa.:) Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, väkisellä pukkaa kevättä :)
   Oikein mukavaa naistenpäivää sinullekin!

   Poista