sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Pakko saada vihreää, osa 2.

Keittiö sai pienen viherpiristyksensä, ja jatkoa seurasi olohuoneen puolella. Olisi huisin hauskaa saada olohuoneeseen viidakkotunnelmaa, mutta hiukan tuota haavetta rajoittaa ikkunoiden ja valon vähyys.
Olohuone sijaitsee talon länsipäässä ja on koko talon levyinen. Ikkunoita on kaksi, toinen eteläseinällä ja toinen länteen päin. Valoa piisaa  siis suhteellisen niukasti kaikkialla muualla paitsi ikkunoiden edessä ja peräseinä on sitten todella pimeä.


Ikkunapenkin  nurkkaan ahdetut asukit.


Mietittiin miten saada mahdollisimman hyvin hyödynnettyä ikkunoiden antama valo. Länteen antavan ikkuna alla on pieni ikkunapenkki, siihen on laitettu muutama viherkasvi. Kasvien määrää rajoittaa hiukan se, että penkki toimii myös Severin (se karvaisempi koira) tähystyspaikkana. Ikkunan edessä on ollut koko ajan ison palmun paikka.


Länteen avautuva ikkuna ja sen edessä oleva palmu.


Jotta kasveja saatiin ikkunalle tarpeeksi paljon päädyttiin niiden eteen ripustamaan tanko. Ruuvit kattoon ja tanko roikkumaan ketjujen varassa. Siihen voi laittaa amppelit juuri sellaiseen kohtaan mikä millonkin miellyttää.
Edellisessä postauksessa kerroin ostelureissustani paikallisessa puutarhamyymälässä, sieltä löysin myös nuo kertakaikkisen ihastuttavat peltiset kartionmalliset amppelit. Edelliskeväänä ostin samanlaisia pari, ne päätyivät ulos kesäkukka-amppeleiksi. Nyt kun ne olivat mukavasti vielä alennuksessa rohmusin mukaani neljä...


Etelään avautuvan ikkunan ripustukset.


Laitoin kaksi pientä muratinalkua yhteen amppeliin, ei näytä ihan niin säälittävän pieneltä.


Amppeleihin laitetut kukat ovat vielä suhteellisen vaatimattomia sillä emme raskineet ostaa niitä jo valmiiksi muhkeita ja tavattoman kalliita kasveja vaan tyydyimme hiukan pienempiin. Kyllä nekin vielä kukkasten mittoihin kasvavat jahka huolella ja rakkaudella niitä lannoitetaan ja kastellaan.


Hiuskorallikaktus


Soihtuköynnös


Kirjahyllyn päällä on jo vuosia varttaan venyttänyt kultaköynnös. Aiemmin se kasvoi palmun lehvästössä pitkällään, nyt se sai ruukkuunsa kookoskasvituen ja näyttää hämmästyttävän runsaalta ja rehevältä tukeen kiedottuna.


Kevättä odotellessa nautitaan vihreydestä siis tällä tavalla. Ja lueskellaan puutarhakirjoja ja -lehtiä suunnitellen kaikkea uutta ja hauskaa puutarhaan.

6 kommenttia:

 1. Toi ikkunan eteen ripustettu tanko on hyvä idea! Meillä roikkuu tällä hetkellä kevyitä amppeleita suoraan verhotangossa, kun amppelikoukkujen saaminen kattoon on niin vaikeaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea noihin tankoihin lähti meidän lasitetulta terassilta, jossa on vastaava mutta puinen tanko. Verhotangot ei meillä taitaisi kestää noiden amppeleiden painoa.
   Terassin tanko on nyt talvityhjä, mutta keväällä sekin saa roikutettavaksi ainakin tomaattiamppeleita.
   On kyllä hauska ja monikäyttöinen tuommoinen tanko kun siihen voi ripustaa vaikka ja mitä :)

   Poista
 2. Ihanan näköiset nuo amppelit ja toi hiuskorallikaktus on aivan hurmaava, samoin soihtuköynös näytti mielenkiintoiselta. Muratit on kestoihania omani ovat nyt vielä talvehtimispikassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät :)
   Joku voisi sanoa että eikö vähempi amppelien määrä tai hiukan vaihtelevampi kokoelma olisi ok. Mutta kun nuo peltitötteröt ovat vain niin hienoja.
   Hiuskorallikaktus ja soihtuköynnös ovat uusia tuttavuuksia, saa nähdä miten ne meillä viihtyvät.

   Poista
 3. Toi tanko on todella hyvä juttu! Mulla on hiukan samanlainen myös, ja se on todella näppärä, kun kasvien määrää pystyy vaihtelemaan helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Eikä ole sidottu siihen yhteen katossa olevaan koukkuun vaan voi vaihdella kasvien paikkaa fiilisten mukaan :)

   Poista