sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Turun linnan lumoa

Turussa vietetään tällä hetkellä keskiaikaa, ja mekin pääsimme tunnelmaan Turun linnan keskiaikapäivillä. Lähdimme mukaan opastetulle kierrokselle jolla kuulimme millaista elo oli linnassa keskiajalla.
Pääsimme nauttimaan hovimuusikon harpunsoitosta ja laulusta, katselimme miten rouvat ompelivat käsin vaatteita ja ihmettelimme miten linna on saatu pysymään edes siedettävän lämpöisenä talvipakkasilla. 

Linnan tunnelmaa on vaikea saada välitettyä kuvilla, se pitää itse kokea. Joten jos sinulla joskus on asiaa Turun suunnalle niin ehdottomasti kannattaa käydä tutustumassa. 
Turun linnan rakentaminen aloitettiin 1200-luvun loppupuolella ja vuosisatojen ajan se oli täynnä elämää. Käytävillä ja huoneissa kulkiessa voi vain kuvitella millaista elämä on ollut ja kuinka monet jalkaparit ovat näitä lattioita kuluttaneet.
Voisin viettää täällä tuntikausia pelkästään käytävillä kuljeskellen ja ikkunasyvennyksissä istuen. Lisäksi linnassa on museo ja näyttelyitä joiden parissa aika kuluu kuin siivillä. Tällä kertaa vaeltelua rajoitti Nuoren Neidin turnauskestävyyden loppuminen joten muutama tunti linnassa sai riittää.
Kotiinlähtiessä haistelimme vielä vastapestyjen lakanoiden raikasta tuoksua, sillä linnan piiat olivat pesseet pyykkiä linnanpihalla ja lakanat liehuivat kesätuulessa kuivumassa.


Tänään voisi vielä piipahtaa Vanhalle Suurtorille ihmettelemään markkinahumua ja nauttimaan tikkuomenoiden mausta!

4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, vaikuttavan näköistä <3 Mukavaa sunnuntaita Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika vaikuttava ilmestys tuo Turun linna!
   Aurinkoista ja lupsakkaa sunnuntaita sinullekin :)

   Poista
 2. Turun linna on mun lemppari. Lapsena olin siellä lähes päivittäin. Se oli sellaista aikaa, kun piti saada jännitystä ja linna oli osa leikkejä. Miten herkuteltiinkaan ajatuksilla, mitä on köysiporttien takana. Kenties joku luiska, josta on huuhtoutunut mereen, kummituksia, kuolleiden haamuja...kaunista on kaikki tuolla linnassa. Näin aikuisena kaikkea katsoo hieman eri silmin, mutta mielikuvitus ei lakkaa laukkaamasta vieläkään :D

  Miten käytännölliset pyykkitelineet! Vautsi. Nämä iski oitis omaan silmään sillä mielellä, että näistä voisi koota hauskan telineet talveksi lyhdyille. Aika simppelit ja kauniit. Ei olisi vaikea tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kun en ole alunperin täältäpäin kotoisin niin olen vasta aikuisena päässyt tutustumaan tuohon ihanaan linnaan. Mutta rakkaus fantasiakirjoihin on elävöittänyt näitä reissuja aika tavalla 😄
   Nuo pyykkitelineen olivat niin kauniit, että sellaiset voisi viritellä tosiaan kotiin ihan arkikäyttöön. Aika paljon ihanammat kuin ne kaupan metalli-muovinaruhässäkät.

   Poista