torstai 16. elokuuta 2018

Auringonkukkanen avautui

Niittypenkissä kasvava auringonkukka on nyt sitten päättänyt avautua. Tämä on juurikin se yksilö joka mitä todennäköisimmin on lähtenyt kasvuun ihan linnunruokapussin siemenestä. Jäi joku tintti vaille siemenateriaa mutta meillä on nyt nätti kukka.




Aivan huiman hieno muuten minun mielestäni. Näitä on saatava ensi vuonna lisää! Täytyy varmaan ihan itse heitellä siemeniä maahan eikä luottaa siihen että linnut lentävät ensi vuonnakin tähän samaan paikkaan aterioimaan ja tiputtelemaan osan siemenistä nokastaan.




Sitten pakolliset pihapäivitykset: säleikkövilliviini on vallannut pergolan. Niinkuin oli tarkoituskin. Mintut kukkivat täyttä häkää, riittää perhosille ja pörriäisille vielä ravintoa. Minttupenkissä kasvava mahtavankokoinen ohdake toimii tällä hetkellä leppäkerttujen ravintolana, kirvoja on kivasti tarjolla.




Ilta-auringon valo on ihanan pehmeä, antaa mukavasti anteeksi hiukan rempallaan olevan pihailmeen. Oikein nauratti itseäkin kun katselin kuvia tarkemmin. Pergolasta roikkuu vesipussi, ampiaiskarkottimeksi ripustettu. Liekö ajankohta muuten vain ollut oikea, mutta ei ole ampiaisia juurikaan näkynyt pussin ripustamisen jälkeen.

Autokatoksen edustalla amppelissa olleet lumihiutaleet oli pakko siirtää helteillä varjoisampaan paikkaan, ripustin ne pergolasta roikkumaan mutta liian myöhään. Olivat jo kerenneet kärsiä paahteesta ja kuivuudesta. Nyt ne roikkuvat tilataideteoksina, kaksi kuivaksi ruskettunutta kukkaa peltiamppeleissa. Osoitus tämän puutarhahöperön kasvien hoitotaidoista...




Ja mitäpäs olisi puutarhurointi ilman apulaista, Severi osallistuu antaumuksella kaikkeen toimintaan, tässä paljonpuhuva ilme joka kertoo hyvin mitä mieltä Severi on ylipitkästä nurmikosta ja rehottavista rikkaruohoista. Viikonloppuna otetaan puhti ja siivotaan nurkat kuntoon.




Vielä yksi kuva ilta-auringosta, tähän aikaan vuodesta on valo aivan omanlaisensa. Vaikka ilta on kesäisen lämmin tulee matalalta siilautuvasta auringonvalosta jo hiukan syksyinen tunnelma. Sellainen joka saa kaivamaan kynttilät ja lyhdyt esille.




Ihania lämpöisiä elokuuniltoja kaikille <3

2 kommenttia:

  1. Auringonkukat ovat huippuhienoja! Tänä vuonna meillä ei ole yhtään, mutta muistelen haikeudella sitä aikaa, jolloin saimme lopulta laittaa kukan sahalla nurin :D Kukasta ehti kasvaa hujoppi ja runko oli paksu kuin mikä. Teillä on kiva ylläri linnuilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täytyy toivoa että ensivuonnakin saadaan yllätyskukkia 🌻
      Tämäkin yksilö on aika tukevassa kunnossa, ehkä menee kuitenkin ilman sahaa poikki sitten kun on aika siivota nurkat 😊

      Poista