sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Terassin tuunausta, osa 1.

Huomasin tässä että yksi kohta pihasta on jäänyt aika vähäiselle huomiolle. Ja aivan syystä, sillä se ei ole kauneudella eikä käytännöllisyydellä pilattu. Kyseessä on terassin autokatoksen viereen jäävä kulmaus. Kolo. Syvennys. Taimikälie. Tähän saakka se on toimittanut grillausaseman virkaa, mutta pimeänä ja varjoisana nurkkauksena ja suhteellisen rumana yksityiskohtana se saa nyt uuden ilmeen!


Ensin katsaus menneeseen. Ylläolevassa kuvassa piha silloin kun se vuonna 2014 meidän haltuun annettiin. Kyseinen nurkkaus on kuvan keskiosassa yläreunassa. Ei sitä paljoa näy mutta on se siellä.

Terassissa on muutenkin ollut hiukan paranneltavaa, alkuperäinen pergola oli nimittäin epämääräisen muotoinen ja hiukan kallellaan. Ensin siitä poistettiin valokate joka ei lähtenyt puhtaaksi painepesurillakaan ja vain esti auringonsäteitä pääsemästä sinne missä niitä olisi kaivattu.


Kovin kauaa ei sitä jäljelle jäänyttä rankaa katseltu, hups vaan ja se oli muisto vain kun Mies pisti tuulemaan. Ja se kyseessä oleva nurkkaus on tuossa allaolevassa kuvassa ihan keskellä, painepesurin takana.


Tilalle rakentui uusi ja suorakulmainen pergola. Minultakin yritetiin tivata rakennusteknisiä mielipiteitä, mutta ainoa johon taivuin oli että tee siitä nätti. Tätä toivetta kuunneltiinkin kiitettävästi <3. Ps. toim. huom. pergola on vielä kesken tuossa allaolevassa kuvassa :D

 

Yläpuolella olevassa kuvassa se surullisenkuuluisa nurkkaus jää kuvan oikeaan reunaan. Osittain riippapajun taa. Hyvässä piilossa se on siellä. Alapuolella taas grilli on muuttanut siihen nurkkaukseen, muuten jees mutta kylmä ja varjossa ja piilossa.


Tämmöinen nurkkaus. Ei oikein houkuttelevan näköinen kesäkeittiö... Pystylaudoitus näyttää tässä suht siistiltä, mutta todellisuudessa laudat ovat vinksallaan ja puoliksi irti. Pihan pengerrys on tehty järeillä parruilla jotka ovat tuon laudoituksen takana (näkyy alempana kuvassa) Muuten hyvä mutta ne on käsitelty kreosiitilla. Meillä on aina kesäisin sellainen rautatietuoksu kun pistää silmät kiinni.Ensin tuumailtiin että olisi kiva kun grilli olisi katon alla ja hiukan viihtyisämmän näköisessä ympäristössä. Ja sitten räjähti. Mies pisti tuulemaan ja repi laudat terassista ja seinämästä. Kaikkia kreosiittiparruja ei voitu poistaa, mutta jotain kuitenkin. Pohjalle hiekkaa ja päälle kiviä. Tarkoitus on jättää pieni syvennys johon grillin voi sijoittaa. Viereen ehkä pieni työtaso. Se katto jää toistaiseksi vielä avoimeksi, eli taivasalla ollaan. Pannaan nyt sitten alkuun vaikka iso päivänvarjo siihen päälle jos sateensuojaa tarvitaan.


Jahka projekti etenee laitan lisää kuvia. Tällä erää siis näihin kuviin ja näihin tunnelmiin :)

6 kommenttia:

 1. Olette pistäneet tuulemaan, vaikuttaa lupaavalta. Kiva nähdä lopputulos sitten myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon nurkan suhteen ollaan loppusuoralla, eiköhän ensi viikonloppuun mennessä ole jo suht valmista. Itsekin odotan sitä miltä lopputulos näyttää :D

   Poista
 2. Jes! Nämä on aina niin parhaita seurattavia, kun joku hukkanurkkaus tulee hyötykäyttöön ja viihtyisäksi. Mielenkiinnolla jään odottelemaan lopputulosta. Kesäisen lämmintä uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivousta vaille valmista, jos nyt koskaan valmista tuleekaan. Kun aina pitää jotain pientä kehitellä :) Kesäntäyteistä viikkoa sinnekin!

   Poista
 3. Olisiko alkuperäisen pergolan kaltevuus johtunut valokatteista ja sateiden ohjaamisesta katolta? :) Hieno pergola teille rakentui. Me olemme miettineet valokatteen hankkimista terassille mutta täytyy vielä ihmetellä niiden hoitoon liittyviä asioita. Ilmeisesti materiaaleja on myös monia mistä voisi löytyä juuri sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedenohjauskaltevuus oli ok, mutta kun se oli hiukan muutenkin kallellaan sinne sun tänne 😄

   Poista