perjantai 5. kesäkuuta 2020

Inspiraation iskiessä se on ihan sama sataako vai paistaako

Eilen illalla sateli sopivan hissukseen, sää oli ihan täydellisen sopiva pihahommiin koska niin paljon oli uusia ajatuksia siitä mitä siirretään ja mihin ja minne laitetaan ne uudet taimet ja mihin laitetaan kuunliljat tuija-aidanteen vierestä ja ja ja... ei muuta kuin sadetakit niskaan ja kaivamaan.


Via Dolorosan penkin päässä on kasvanut monen monta vuotta omenapuu, lempinimeltään Kräki. Se on kasvattanut hontelomasia oksia joka vuosi vaikka ja kuinka paljon. Kukkia on ollut vissiin muutama ja omppuja ei yhtään.


Eilen sille koitti sitten sadetakkimiehen kaamea kosto, lapio vain vilahti ja loppu onkin historiaa.


Okei, hiukan piti työstää ennenkuin läks, mutta lopulta Kräki siirtyi ajasta ikuisuuteen eli pihalta niitylle. Pääsee hakkeeksi mokoma, jotain hyötyä siitäkin lopulta on. Puun paikalle ei uutta puuta laiteta, taitaa viereisen tammen juurten imuteho ja lehvästön varjostus olla liikaa puuvartisille. Niinpä tilalle laitettiin kotkansiipisaniainen ja penkkiä levitettiin muutaman ruohotupsun verran.


Tässä uuden muodon ja lisäkasvuston saanut penkki tänään aamulla kuvattuna. Kuvauskeli oli parempi kuin eilen, sateella tulee kummallisen tuhnuja kuvia.


Ja tässä uusin puutarha-apulainen suorittaa laadunvalvontaa. Hyväksi vissiin havaittiin koska yhtään istutusta ei ylöskaivettu.


Penkkiin siirretyt heinät kaivettiin ylös niittypenkistä. Jostakin syystä eivät tykänneet siellä kasvaa, pari tupasta oli ihan kokonaan kuivahtaneet eikä vihreää näkynyt yhtään. Suurin osa oli kuitenkin vielä henkitoreissaan, toivottavasti virkistyvät ja alkavat uuden muhkeamman elon tuossa uudessa penkissä.


Emännän kaivuunäyte, pysyy se lapio näissäkin käsissä vaikka useinmiten saan hoitaa ihan ne työnjohdolliset tehtävät näissä kaiveluhommissa :D


Sitten hiukan perinteistä suunnittelutyötä, eli puutarhaletkulla penkin uudet rajat ja kasvit suurinpiirtein paikoilleen.


Piti vielä tänään aamulla käydä ottamassa uudet kuvat kun vettä oli ilmassa hiukan vähemmän.


Osa penkin perennoista saa jäädä paikoilleen, mutta osa muuttaa osoitetta tilalle tulevien karviaisten, japaninruusukvittenien, jaloangervojen ja täytepensaiden eli angervojen tieltä. Saa nähdä mitä tästä sitten lopulta tulee, hakusessa on lättänän penkin sijaan erilaisia muotoja ja värejä.


Se ei inspiraatio katso aikaa, paikkaa eikä sääenustetta. Eli sateen sattuessa sateessa! Ihanaa viikoloppua kaikille <3

14 kommenttia:

 1. Puutarhajumppaa :D Ja näinhän se on, että inspis ei katso aikaa, paikkaa eikä sääennustetta :D

  "Lättänän penkin sijaan erilaisia muotoja ja värejä" - tästä otan ajatusta oman pihamme suunnitteluun ja työstämiseen. Kiitos vinkistä siis <3

  Hyvää viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo pihan suunnittelu on ollut aina hiukan boheemia, mennään enemmän silleen tunteella :D
   Toistaiseksi on ollut hyvä tapa, ja niitä kohtia joista ei ihan mieleisiä tullut on muokattu sitten uuteen uskoon, taas fiilispohjalla 😁
   Oikein mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Hienoinen vesisade on aika hyvä taimien istutukseen, saavat avun juurtumiseen. Kivalta näyttää ja on hauska nähdä, miten alueet muotoutuvat kasvien kasvaessa. Inspiraatio on liikkeellepaneva voima :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäkin kiinnostaa kovasti miltä täällä alkaa näyttämään, muutama vuosi sitten vasta ilmestyi koko Niittypenkki ja nyt se jo muuttuu ihan toisenlaiseksi 😄
   Aurinkoista sunnuntaita ja mukavaa tulevaa viikkoa!

   Poista
 3. Täällä loppui sade alkuillasta lauantaina, heti oli päästävä puutarhaan vaikka märkää oli. Sitten menikin puoli yhteentoista saakka, oi näitä Suomen valoisia iltoja. Kiva idea rajata kukkapenkkejä köydellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven kun kökkii sisällä niin keväästä syksyyn ollaankin sitten kaikki liikenevä aika ulkona😊
   Tuo köysirajaus on enemmän pakon sanelemaa, koirien juoksubaana laajenisi muuten hiukan liikaa myös istutusalueille 😁
   Pentukoiran vuoksi on vakaassa harkinnassa alueiden aitaaminen välliaikaisesti, vaikka verkkoaidat kamalia ovatkin. Pentu kun ei vaan vielä ymmärrä köysien tarkoitusta niinkuin isommat...

   Poista
 4. Sateellahan on loistava hetki siirrellä kasveja ja istuttaa uusia! Meillä sateet sattuivat täydellisesti to-pe ja pe-la -öiksi. Perjantaina oli niin kostea ilma, ettei meinannut pystyä hengittämäänkään, mutta sinne vain menin kasveja siirtelemään ja jakamaan. Eilen sitten vielä viimeisiä siirtoja ennen iltapäivälle osunutta sadetta. Saa nähdä, mitä tänään viitsii tehdä. Taivas on pilvessä ja tuulee navakasti. Sadetta ei ole ennustettu, mutta saa nyt nähdä... Niittypenkistä tulee varmasti oikein kivan näköinen. Korkeutta ja muotoja pitäisi saada tännekin pariin kohtaan lisää. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi voi viettää maankaivuussa välipäiviä ja paarustaa edellisten puhteiden äärellä ihmettelemässä mitä tulikaan tehtyä :D
   Täällä mennään optimaalisilla istutussäillä, eiliset sateet on vaihtuneet auringonpaisteeksi. Saavat kasvit nyt sitten vielä valoa ja lämpöä.
   Kivaa sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 5. Inspiraation iskiessä se ei tosiaankaan katso aikaa eikä paikkaa. Sateen sopivasti kostuttamaan maahan on sitä paitsi helpompi iskeä lapio kaivuun ollessa kyseessä sen verran on tullut itsellekin kokemusta asiasta vuosien varrella. Puutarhaletkun avulla on hyvä hahmottaa penkin uutta muotoa ja sitä tulee itsekin käytettyä tarvittaessa.
  Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinulle ja kiitokset vierailusta blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiva oli eilenkin kaivella kun ei kuivaa ja kovaa maata tarvinnut hakata. Nyt sitten paistaa ja nautitaan kaivelun tuloksista.
   Hauskuutta sunnuntaille sinnekin!

   Poista
 6. Sellaista se välillä on :)Eikä tarvitse hurjasti heti kastellakkaan :)

  VastaaPoista
 7. Turhaan sadepäiviä kartetaan, silloinhan tulee kastelukin samalla kertaa jja maa on selvästi helpompaa kaivaa. Muodoilla ja väreillä istutuksiin saakin kivasti muutosta aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan ei kaatamalla sada niin se on vain pukeutumiskysymys :)

   Poista