keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Terassin tuunaus osa 1. valmis

Se terassin kamalanurkkaus on nyt muuttanut muotoaan eikä se enää ole kamalakaan. Eilen intomielellä otin siitä kuvia, osan räikeässä auringonpaisteessa ja osan pilvihattarapaisteessa. Siitä syystä kuvien valotukset ja värit on mitä sattuu. Mutta kyllä niistä selviää miltä terassi nyt näyttää. Vertailun vuoksi voi käydä vilkaisemassa alkutilannetta täältä Terassin tuunausta osa 1.Ajatuksissa on ollut sen sivupöydän tekeminen tuohon grillin viereen, mutta hosumatta paras. Tuumaillaan nyt hetki tätä asetelmaa ensin. Ja tuon bistropöydänhän voi hätätilanteessa valjastaa apupöydäksi.Grilli on oikeastaan koko päivän varjossa. Se ei haittaa, sillä metrin päässä paistaakin sitten ihan iltaan saakka. Bistroryhmän vieressä on iso varjo, kovemmilla helteillä hyväksi ja tarpeelliseksi havaittu kapistus. Pienemmällä sateella on testattu myös sateenpidätysominaisuudet, toimii siinäkin hommassa hyvin.

 

Näistä kuvista näkee hyvin miten grillaussyvennys rajaa terassia luontevammin kuin sellainen suppilomainen syvennys. Tuon puuritilän takana on tällä hetkellä pelkkiä kiviä. Alkuun ajatuksena oli että laitetaan tuonne jotain ikivihreää, vaikka sinilaakakatajaa. 


Tällä hetkellä se kuitenki on oikein hyvä noinkin, sillä ympärillä olevat vihreät riittävät antamaan tuulensuojaa ja silmänruokaa. Jos kivikko joskus alkaa vaikuttamaan liian tyhjältä niin saa sinne sitten lisättyä tarvittavia komponentteja.Vaikka olenkin mielestäni suhteellisen impulsiivinen luonne niin on hauska huomata miten sitä on joissakin asioissa kovin hidas ja tuumivainen, niinkuin tuon apupöydän kanssa. Ensin pitää makustella ja tuumailla, hosumalla ei hyvää tule. Ehkä se ikä tekee tässäkin tehtävänsä. Tai laiskuus. Kun ei viitsisi montaa kertaa värkätä. Paitsi noiden istutusalueiden kanssa... :D


Lopuksi vielä ajankohtaista eli lupiineja. Vaikka kyseessä onkin vieraslaji niin leikkokukkana se on kyllä aivan ihana. Eilen ohimennen niityltä poimin muutaman, tänään aion tehdä täsmäiskun kotitien varteen ja haen ainakin saavillisen noita kaun/histuksia.
 

Ihanan kesäistä viikonjatkoa kaikille <3

6 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä tosi kivalta ja luontevalta tämä teidän terassin tuunauksen tulos. On kiva, että grillillä on oma suunniteltu paikkansa. Kaiken kaikkiaan terassi ympäristöineen on kaunis kokonaisuus! Onnittelut :).

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis terassi! Ihania kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 3. Terassista tuli kiva ja siellä on varmasti mukava oleilla ja viettää aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kyllä tuolla oleskellaan juu. Pitää varmaan vielä virittää purje pergolaan että saadaa parempi varjo siihen 😊

   Poista