keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Kynttilän valossa

Syysillan ollessa mitä syksyisin (pimeä, märkä ja tuulinen) päätin koristella huushollia erilaisilla kynttilä- ja lyhtyastelmilla ja karkottaa syksyn synkkyyden talon seinien ulkopuolelle. 




Vuosien varrella on kertynyt jos jonkinlaista lyhtyä ja kynttilää. Osa kynttilöistä on puoliksi poltettuja, osa auringossa sulaneita (sain kunigasidean ja laitoin kynttilälyhdyn kesällä lasitetulle terassille tunnelmaa tuomaan...). Osa on muuten vain laatikon pohjalla nuhjaantuneita. Onneksi joukossa on vielä yksilöitä joita kehtaa laittaa esille.


Kokoelmasta tuli sangen kirjava, onneksi meillä on paljon erilaisia paikkoja joihin nämä kootut teokset sopivat jokainen omalla tavallaan.




Nämä lasiset lyhdyt ovat toimineet milloin kynttilälyhtyinä, milloin kukkavaaseina. Eräänä jouluna laitoin hyasintit näihin ja ne näyttivät oikein somilta. Voi olla että tänäkin vuonna kynttilät vaihtuvat kukkiin lähempänä joulua.




Nämä ihanat Pentikin kynttilät ovat serkkutytön tuliaisia. Ne saavat viettää yhteiseloa isossa lyhdyssä.




Sitten tällainen omaperäinen ratkaisu, Kivi-lyhtyjä takan reunuksella. Ideaa saa kopioida vapaasti :)






Tämäkään ei ole kovin omaperäinen ratkaisu, mutta kaunis se on Palmun katveessa. 






Toivottaavsti Mies ei pahastu kun laitoin hänen rakkaan betonikoiransa kaltereiden taa. Olivat jotenkin sopiva pari minun mielestäni.




Löytyykö teiltä yhtä kirjavia kokoelmia? Saa mielellään laittaa kuvien kera kommenteihin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti