tiistai 17. huhtikuuta 2018

Kesähuone on nyt virallisesti avattu!

Viikonloppuna lasitetulla terassilla alkoi olla kesäfiilis, sen verran lämpimäksi se muuttui päivän mittaan auringon lämmittäessä sitä. Ikkunalaudalla asustelleet narsissit olivat saaneet tuta auringon polttavuuden, raukat olivat ihan kärähtäneet. Kiikutin ne pihalle, istutin isompiin astioihin ja jätin varjoisampaan paikkaan nauttimaan kevään viileydestä. Lykkään sipulit sitten jonnekin perennapenkkiin myöhemmin keväällä.
Pöytä katettiin päivällistä varten ensimmäistä kertaa tälle keväälle. Tähän aikaan vuodesta sisä- ja ulkotilojen ero korostuu kun lasien takana on keväisen koleaa ja vielä hiukan yleisankeaa.
Toin hortensiankin kesähuoneeseen jossa se tarkeni päivän ajan nauttia lähes kesäisestä lämmöstä ja valosta. Illalla se pääsi takaisin sisätilojen lämpöön. Varjelen sitä kuin kalleinta aarretta, jospa se säilyisi hengissä edes kesään saakka (toisin kuin aikaisemmat hortensiat jotka olen onnistunut päästämään päiviltä alta aikayksikön).
Viralliseen kevätkauden avaukseen kuuluu tietysti grillaaminen. Grilli pääsikin nyt tälle keväälle ensimmäistä kertaa tositoimiin. Hyvin se oli selvinnyt talvesta ja paistoi moitteettomasti  kanankappaleet ja maissit.
Tästä se lähtee, aina kun sää sallii syödään meidän perheen ateriat kesähuoneesa. Tuulelta suojassa ja melkein ulkona <3
Maukkaita kevätpäiviä ihan jokaiselle!

8 kommenttia:

 1. Oi, mikä kesän avaus! Täällä istutaan kuola valuen :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä kesän avaus on aina herkullinen. Minä olen vasta saanut terassikamat levitettyä pisin pitkin ja johan tuli kylmä sää. Kesätakista mennään takaisin talvitakkiin. Mutta teillä on jo herkullinen kattauskin. Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei meilläkään ole viikonlopun lämpimien jälkeen tarkennut kuin katsoa tuonne kesähuoneeseen. Mutta aloitus oli kyllä leppoisa ja maittava 😊

   Poista
 3. Kiva kesäkauden avaus! Meillä on grilli vielä talviteloilla, mutta jospa ensi viikonloppuna. Mukavaa viikon jatkoa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grillin tuoksu on kyllä sellainen kesän merkki että! Toivottavasti grillauskelit jatkuu ja pääsette tekin korkkaamaan kauden ;)
   Mukavaa viikon jatkoa sinne myös!

   Poista
 4. Mahtava kesäkauden avaus. Herkullista ruokaa ja grillin tuoksu, voih :)

  VastaaPoista