sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Miksi näitä kynttilöitä oikein sytytellään?

Tänään sytytimme toisen adventtikynttilän tuomaan hieman lisää valoa tähän vesisateiseen ja kieltämättä aika mustaan joulunalusaikaan.




En ole mitenkään hengellinen ihminen enkä osaa selittää ihan lonkalta kirkkovuoden eri tapahtumien taustoja tai historiaa. Pidän kuitenkin perinteistä ja siksi päätinkin kaivella esille tietoa adventtiajasta (ihan Wikipediasta) ja siitä miksi noita kynttilöitä sytytämme.

Adventtiaika alkaa ensimmäisestä adventtisunnuntaista ja päättyy jouluaattoon. Se on valmistautumista joulunajan kirkolliseen juhlakauteen ja sen huipentumaan, Vapahtajan tulemiseen. Ensimmäinen adventtikynttilä symboloi tuota odotusta. Lisäksi Wikipedia tiesi kertoa, että adventtikynttilöiden sytyttäminen on lähtöisin Saksasta, kuten adventtitähden ripustaminenkin ikkunaan.




Toisen adventtisunnuntain, kunnian adventin aiheena on Kristuksen tuleminen kunniassaan aikojen lopulla eli ns. toinen tuleminen. Toinen kynttilä on siis jouluilon sytyttäjä.

Jatkan taustojen kaivelua sunnuntai kerrallaan, joten lisää aiheesta sitten viikon kuluttua, kolmantena adventtisunnuntaina.




Valoa, iloa  ja lämpöä teille kaikille joulunodotukseen <3








4 kommenttia:

  1. Minäkin katselin tässä yksi päivä vähän tietoa kyseisestä asiasta.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Eikös vain. Perinteet on ihania, mutta aika usein ainakin itseltä on hiukan hämärän peitossa että mistä ne perinteet tulevat, teen vain asioita ihan tavan vuoksi. Olikin hauska hiukan tutkiskella mitä tämän perinteen takana on :)

      Poista