sunnuntai 16. joulukuuta 2018

3. adventtisunnuntai

Lapsuuden joulukuu kului hitaasti, tuntui että joulu ei tule koskaan. Nykyisin ihmettelen, mihin se aika menee niin hurjaa vauhtia. Touhuttavaa olisi vaikka kuinka paljon, mutta aikaa niin vähän.
Oikeastihan se kiire on itse tehtyä, pitäisi muka siivota ja touhuta ja väkertää ja leipoa ja laittaa... vähemmästäkin iskee joulustressi. Tänään otinkin hidastuksen joulutohinaan ja vietin päivää ystävien ja perheen kesken. Toki pakolliset ruuat ja koirien touhuilut hoidin, mutta muuten annoin puuhien olla.

Viime sunnuntainahan aloin pohtimaan adventtikynttilöiden sytyttämisen taustaa ja kaivelin hiukan tietoa tästä perinteestä. Wikipedia tiesi tänään kertoa, että 3. adventtikynttilä on joulurauhan tunnus. Sopii paremmin kuin hyvin siihen mitä itse kaipaan joululta. Rauhoittumista, aikaa rakkaiden kanssa, leppeää ja lupsakkaa oleilua. Tänään oli siis juuri oikea aika jättää kiire ja touhu ja keskittyä tärkeimpää, rakkaisiin ihmisiin.
Ja muistetaan sitten vielä Marttojen tärkein jouluohje: siivoa kaappi vain jos aiot viettää joulun siellä <38 kommenttia:

 1. Ha-ha...mäpä oon aatellut, joskos oikeesti viettäisi joulun siellä kaapissa :D Olen nimittäin kova kiertämään kaappisiivousta, milloin milläkin syyllä...

  Kauniit kynttilät. Niistä ei muuten helpolla tingi. Joulu on kynttilöiden kulta-aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä tuo kaappineuvo on erityisen mieleinen, toisella sijalla tulee puhdas tuoksu taloon mäntysuopaan kastetulla villasukalla ja kolmantena kardemummaa sohvan alle, taattu pullantuoksu talossa 😂
   Mutta joo, hämäränhyssy ja kynttilät on ihan parasta!

   Poista
 2. Heh, en ole koskaan tajunnut, miksi kaapit pitäisi siivota jouluksi. Muuten siivoilen kyllä ja koeta luoda joulutunnelmaa. Tosin kaikki joulu alkaa ahdistaa jo heti tapanina ja vaivoin saan pidäteltyä itseäni tammikuun alkuun. Usein en saakaan ja kevät tulee taloon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin keskityn mielummin muihn joulupuuhiin siivoiun sijaan (käsittää kaiken tehosiivouksen). Nirkista pahimmat villakoirat pois, valot himmeälle ja kynttilt palamaan niin voi nauttia tunnelmasta.
   Sitten kun päivät pitenevät niin siivousintokin nostaa päätään eri tavalla :)
   Ihanaa joulunalusaikaa Satu ja söpöjä koiranpentu-unelmia <3

   Poista
 3. Martoilla on aina ollut hyviä ohjeita ja tämä kuuluu niihin parhaimmistoon.

  VastaaPoista