sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Juhlahumua

Meillä vietettiin tänään Nuoren Neidin 12v. juhlia aikuisemman väen voimin vaikka virallinen synttäripäivä olikin eilen. En ole varsinaisesti jauhopeukalo ja kondiittorin vikaakin on häviävän vähän. Senpä vuoksi tämän vuoden makeat tarjottavat syntyivät muffinssi- ja kääretorttupohjalta. 




Synttärikakun puuttuessa kakun virkaa sai toimittaa 12 kääretortun palaa joihin jokaiseen tökkäsin kynttilän. 




Mustikkamuffineja oli kahta laatua, kinuskituorejuustokuorrutteella ja valkosuklaakuorrutteella. Molemmat erinomaisen maukkaita. Koristelupuolen hoiti perheen nuorempi polvi, minä poistuin takavasemmalle siinä vaiheessa kun koristelutarvikkeet kaivettin kaapista esille.




Kääretorttu sai kauniin valkosuklaakoristelun. Hyvä niin, sillä pinta takertui leivinpaperiin kiinni jäähtymisvaiheessa eikä ollut kovin salonkikelpoinen sinällään. Onneksi koristelu pelasti tortun ulkomuodon, maussa ei ollutkaan moitteen sijaa.




Suolaisennälkään oli savulohipiirakkaa, joka kuvien ottamisen hetkellä oli vielä uunissa lämpiämässä. Kuva piirakasta puuttuu mutta voin kertoa että oli aivan mahdottoman hyvää. Piirakan  oli nimittäin loihtinut Mies jo aiemin viikolla ja saamme siis kiittää häntä siitä että edes jotain suolaista oli tarjolla. 

Kaikki meillä tarjottavat leivonnaiset ovat nimittäin gluteenittomia ja olen toivoton noiden suolaisten piirakkapohjien kanssa. Pääsääntöisesti olen saanut niistä erilaisia velliseoksia aikaiseksi ja niinpä kieltäydynkin nykyisin kaiken suolaisen tekemisestä. Makeat yleensä onnistuvat ja niitä uskallan yrittää. Tosin viimeksi kun tein mustikkamuffinseja takertuivat ne paperiin kiinni. Piti lusikalla kaapia puolet muffineista paperista pois... Että semmoinen leipuri täällä häärää. 

Tässä vielä päivän sankaritar ja hänen karvainen kaverinsa Severi :)



 


Mitäs kaikkea te muut olette tämän viikonlopun aikana touhunneet? 

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ja tervetuloa mukaan Villiviinin viemää -blogin uudet lukijat :)

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä herkkuja on synttäreillä ollut tarjolla :)

    VastaaPoista
  2. Wau, miten kauniit tarjoilut! Minäkin olen gluteenittomalla, mutta en ole koskaan edes kokeillut leipoa mitään. Pinaattiletut sentään ovat onnistuneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on eletty gluteenitonta elämää vuodesta 2001 alkaen. Silloin todettiin pojalla keliakia. Minulla se todettiin v. 2006. Siitä lähtien kaikki ruoka on tehty gluteenittomana ja reilun vuoden verran on myös kaikki leipomuspuoli, myös leivät olleet gluteenittomia. Ihan jo kustannussyistä tehdään lähes kaikki itse. Tai itseasiassa, tärkein syy on se että itsetehty on paljon paremman makuista 😊

      Poista
  3. oi, mitä herkkuja :) Upean näköisiä. Onnea sankarille näin jälkikäteen :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi herkkuja jäi hiukan pakasteeseenkin, ollaan saatu pitkän kaavan mukaan nauttia niistä pitkin viikkoa 😁 synttärionnittelut viedään perille, lupsakkaa ja lämmintä viikonloppua sinnekin!

      Poista