sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Makuuhuoneen kasvojenkohotus DIY

Puutarhassa on aika hiljaista tällä hetkellä, senpä vuoksi kirjoittelenkin niistä kaikenmaailman muista aiheista joita mieleen tupsahtelee. Tänään vuorossa on makuuhuoneemme, joka koki pienen pintarmontin myötä jonkinmoisen muodonmuutoksen.

Ideointi näihin kaikkiin tee se itse -juttuihin tapahtuu aina siten, että ensin jompikumpi saa älynväläyksen, sen jälkeen haemme inspiraatiota lehdistä ja pinterestistä ja pyörittelemme erilaisia visioita. Kun suunnitelma on selvillä toteuttaa Mies nikkarointia/rakentamista vaativat visiot ja minä hyväksyn lopputuloksen :D
Taloa on siis asuttu nyt kolmisen vuotta. Viime vuonna oli aika jättää hyvästit makkarin vaaleansävyisille tapeteille. Niitä oli ajanhammas päässyt puraisemaan ja tyylikin oli, no, ei aivan meitä.

Päätöksistä helpoin oli se, että seinät maalataan. Värivalinta olikin sitten hiukan enemmän keskustelua herättävä. Makuuhuone on siis vinttikamari, ja yksi seinistä on matalampi lapeseinä. Sen päätimme maalata tehosteseinäksi, ikkuna- ja oviseinä saisivat olla neutraalimmat. Neljäs seinä koostuukin sitten vaaleista liukuovikaapeista. Parkettilattian olivat edelliset asukkaat vahanneet mustaksi.


Tämä kuva on talon myyntikuvista, edellisten asukkaiden maun mukainen. 

Mies luovutti väripaletin minulle, ja hetken aikaa sitä pyöriteltyäni alkoi värimaailma hahmottua. Pidän kovasti vanhasta roosasta. mutta koin sen hiukan liian hempeäksi ja valitsinkin tehosteseinän väriksi Tikkurilan Mustikkamaidon. Hauska nimi maalille, jää paremmin mieleen kuin pelkkä värikoodi X425 :) Mieskin hyväksyi värin, vaikka se onkin aika tyttömäinen...

Tapettien poisto oli ajoittain työlästä, mutta selvisin siitä kuitenkin kunnialla. Mies hoiti paklauksen, hionnan ja maalaamisen. Minä olen hieman tunari tuon maalisutin kanssa...

Ja sitten sisustamaan.


Tämä kuva on otettu heti pintaremontin valmistumisen jälkeen.

Yksi sisustuksen valintoja ohjailevia tekijöitä oli blingbling-kattolamppu, jonka Mies löysi Torniolaisesta sisustusliikkeestä. Siinä on hiuksenhienosti metallinhohtoisena kimaltava kupu ja kivat killuttimet.Kaupasta ei löytynyt sopivaa vaaterekkiä joten Mies teki sellaisen itse. Maalasin sen Bloomin Kookosmaalilla, siinä on kaunis mattapinta ja se tuoksuu vain kookokselle maalatessakin.
Päätyseinä oli pitkään ilman koristuksia. Aikani mietin mitä siihen voisi laittaa ja ehdotin sitten vanhaa ikkunanpokaa. Sellainen haettiin paikallisesta varaosapankista muutamalla eurolla, yksi ikkunaruuduista oli rikki joten eivät ottaneet kovaa hintaa. Mies poisti kaikki lasit, puhdisti pokan ja käsitteli senkin puuvahalla.


Edellinen sänky oli valkoinen korkeapäätyinen runkopatjoilla. Mies poti selkäänsä viime keväänä (minä poden omaani vähän väliä) ja aloimme miettiä futonin hankintaa. Koska kaupasta ei löytynyt mieleistä sängynrunkoa tekaisi mies sellaisen itse. Ihan mäntylankusta jonka käsittelin Osmo Colorin Tervansävyisellä puuvahalla. Itse futonpatja on ritiläpohjalla joten se pääsee hengittämään. Hei hei selkäkivut, emme kaipa teitä.
Oviseinä oli pitkään tyhjänä. En halua hätiköidä minkään ruuvaamista vastivan kanssa joten tätäkin mietitiin tovi. Varaston nurkassa oli muutosta saakka ollut käyttämättöminä Ikean mustat tauluhyllyt. Väri oli liian kova ja niinpä Mies suhautti niihin spraymaalilla kauniin hopeanharmaan pinnan. Hyllyille on koottu mustavalkoinen valokuvakokoelma meille tärkeistä asioista.
Puinen ihastuttava valokuvakehys on ostettu Paraisilta Sattmarkin Kahvituvalla olevasta puodista parisen vuotta sitten. Paikallisen käsityöläisen tekemiä <3


Oviseinällä oli aiemmin valkoinen matala senkki jossa oli lasilevy päällä. Se siirtyi yläkerran aulatilaan ja Mies rakensi varastosta löytyneestä tuppeen sahatusta lankusta ja lattaraudasta koko seinän mittaisen tason. Sen pinta käsiteltiin, yllätys yllätys, Osmo Colorin puuvahalla. Lattarautajalat on spreijattu parilla eri harmaan sävyllä. Olen niin ihastunut tuohon tasoon että tuijottelen sitä vain ihan huvikseni välillä.
Hiukan on käynyt puheissa, että tuon tehosteseinän voisi maalata myös yönsiniseksi, mutta ehkä se muutos saa vielä odottaa tovin...


2 kommenttia:

  1. Tulipa kivannäköistä. Sinulla on taitava mies. Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itsekin pidämme lopputuloksesta :) Hauskaa sunnuntai-iltaa teillekin!

      Poista