sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Kesäkukkapuuhia ja ihanaa äitienpäivää

Vaikka kuinka olisi hurahtanut puutarhurointiin ei se välttämättä tarkoita että olisi vihreällä peukalolla siunattu... sen vuoksi olen kovin onnellinen siitä että puutarhamyymälästä saa ihania ja rotevia kesäkukkia :D
Nimittäin viime vuotisista pelargonioista sain talvetettua vain neljä yksilöä. Ei tarvitse haaveilla että niillä saisi kesäkukkalootat täyteen. Täytyy silti olla tähänkin vähään tyytyväinen, koska nyt oli toinen kerta kun edes yritin talvettaa pargonioita ja ensimmäinen jolloin onnistuin. 
Taimikasvatusta olen koittanut muutamana keväänä. Ja taas voidaan todeta että samettikukat ja kesäkurpitsat toimii, koristekaalit ehkä, ja muut on hiukan niin ja näin.


Ai niin, ovathan nuo kelloköynnöksen taimet hienoja, harmi vain että kylvin ne niin myöhään etteivät ehdi kukkimaan.
Onneksi kaupasta löytyi edullisesti hienoja taimia jotka istutin ruukkujen keskelle ja nuo pienet siihen ympärille tuomaan edes vehreyttä.


Viime vuonna sain ruusupavut kasvamaan komeiksi, tänä vuonna taimet ovat... lähinnä säälittäviä. Honteloita ja ruippaoita. Kyllästyin katselemaan niitä ja istutin jo viikko sitten kasvilavalle. Tein niille oikein teltankin jonka poistin eilen. Lepatteli meinaan tuulen mukana sen verran hienosti että kohta olisi ollut iso harsoleija taivaalla. Ehkä nuo pärjäävät näillä keleillä. Kun vain muistaisi kastella...

Mustasilmäsusannista otin siemeniä syksyllä talteen. Innoissani kylvin niitäkin keväällä ja ihmettelin kun eivät idä. Ja sitten luin jostain sanan kylmäkäsittely. Dääm. Se siitä. Tosin kolme jaksoi kuitenkin lähteä kasvuun. Ei noista varmaan kukkivia kukkia tule, mutta katsotaan mihin saakka jaksavat.
Tänään sitten hurautin taimimyymälään ja höpsähdin siellä vallan. Mukaan lähti mm. pelargonioita, rautayrttiä, lumihiutaletta ja hopeaputousta. Niistä virittelin sitten erinäisiä ruukkuistutuksia samalla kun nauti ehkä parhaasta kevätsäästä ikinä.


Lupsakkaa äitienpäivän iltaa ja mukavaa tulevaa viikkoa!

2 kommenttia:

 1. Ihania kukkia olet ostanut :) Minun pitäisi myös käydä jotain hankkimassa sillä kyllä tämä kesä näyttää tulleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaa aina karata mopo käsistä kun pääsee kukkaostoksille. Sen vuoksi ajattelin että kasvatan osan itse... ja tuloksenhan näimme juuri tässä postauksessa :D
   Ihania kukkaostoshetkiä sinullekin Hilu!

   Poista