keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Lämpöaalto hellii meitä!

Eteläinen osa maatamme on saanut nauttia kesäisistä säistä muutaman päivän ajan. Pakko oli eilen hiukan kuvailla kasvien huimaa kevätkiriä.

8.5.2018. Kirsikkaluumu Punainen Paroni.

Kirsikkaluumu on ihan poksahtamaisillaan. Henkeä pidätellen odotellaan millainen näky meitä odottaa kunnämä kaikki nuput aukeavat!


8.5.2018. Kirsikkaluumu Punainen Paroni.

Pilvikirsikka on parissa vuodessa kasvanut valtaisasti korkeutta ja leveyttä. Se on oikein hyvä asia. Lehdet ovat jo auenneet ja kukkanuput pullottavat aukeamaisillaan.


8.5.2018. Pilvikirsikka.

Viime vuonna saimme ystäviltämme kallionauhusta. Nämä (siis kasvit, eivät ystävät) pitivät ilmeisesti uudestakin kodista koska kasvoivat ja kukkivat komeasti heti ensimmäisenä kesänä. Tämän vuoden alutkin näyttävät lupaavilta ja ystävät lupasivat että voimme hakea heiltä lisää tätä ihanuutta <3 Paikatkin on jo katsottu valmiiksi...


8.5.2018. Kallionauhus.

Lasitetun terassin eli kesähuoneen kupeessa kasvaa idänvirpiangervoa. Se on jo hyvässä lehdessä ja kukkanuppuja täynnä. Veikkaanpa että viikonlopun aamukahvit sadaan nauttia kukkaloistossa.


8.5.2018. Etualalla tuoksukurjenpolvi ja taustalla idänvirpiangervo. 

Kotkansiipisaniaiset avautuvat rullalta omenapuun alla.  Nämä ovat vain niin ihania, pitäisi saada  näitäkin puutarhaan lisää.


8.5.2018. Kotkansiipisaniainen.


8.5.2018. Kotkansiipisaniainen.


8.5.2018. Kotkansiipisaniainen.

Tästä se lähtee. Luonnon oma ilotulitus <3

4 kommenttia:

 1. Lämpö on tosiaan hellinyt. Toivottavasti hellii jatkossakin. Kotkansiivet ovat ihania. Minulla on niitä melko paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikon alkuun luvattu 25 astetta... ei paha :)
   Pitää oikeasti kyllä käydä hakemassa lisää niitä kotkansiipiä, nyt kun ne avautuvat niin ovat kyllä aivan ihania!

   Poista
 2. Lämpöä on piisannut viime päivinä kivasti :)Kotkansiivet ovat ihania ja hienon näköisä, kun avautuvat. Minulla niitä ei ole, kun piha niin aurinkoinen, että en tiedä menestyisikö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä arvannut tätä postausta kirjoittaessani mikä lämpöaalto meitä todellakin hellii :)
   Meillä onneksi on pari semmoista varjoisempaa soppea joissa nuo kotkansiivet tykkäävät elellä. Tosin aidan toisella puolella iltapäivän ja illan auringossa menestyy pari yksilöä ihan mukavasti.

   Poista